Şimdi tam mevsimi, derin dondurucuyada koyabileceğiniz zamanlar… Çok lezzetli akşam yemeklerine cok yakışan bir yemek barbunya pilaki.
Bende severek yapar ve severek yerim özellikle limonu çok yakıştırıyorum.
Malzemeler:
1/2 kg ayıklanmış barbunya
2 domates
1 soğan
1 havuç
1/4 çay bardağı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz
2 su bardağı su
Servis için maydanoz ve limon
Yapılışı:
Yağı tencereye alıp soğanları ekledim. Yemeklik doğradığım soğanlar kavrulurken havucu dörde bölüp ince ince dilimledim ve soğanların üzerine ekledim. Havuçlar sararana kadar kavurmaya devam ettim. Barbunyaları, rendelenmiş domatesleri ve tuzu ekleyip biraz kavurdum. En son olarakta suyu ekleyip düdüklede 30dk kadar pişirdim.
Limon ve maydanozla servis yaptım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder