6 Ağustos 2009 Perşembe

Arpa Şehriyeli Pirinç Pilavı


Evimizde sıksık severek yediğimiz pirinç pilavını bugünde annemin kuru fasulyesinin yanına yaptım. Hazır yapmışken blogada ekliyim dedim. Gayet basit sadece 1e 1+1/2 oranını uyguladım. Pirinciniz güzelse pilavında güzel olmaması için hiçbir neden yok.

Malzemeler:


2 yemek kaşığı arpa şehriye

1 su bardağı pirinç

1+1/2 su bardağı sıcak su

60gr tereyağı

1 paket tavuk bulyon

1/2 çay kaşığı tuz

Yapılışı:


Pirinçleri iyice yıkamakla başladım ve süzgece aldım. Tereyağını arpa şehriyelerle birlikte tencereye aldım. Tereyağını önceden eritmedim çünkü şehriyeler kavrulana kadar yağ yanabiliyor. Arpa şehriyelerin rengi değişene kadar yaklaşık yağ eridikten sonra 3-4 dk kavurdum. Pirinçleri ekleyip kısık ateşte 7-8 dk daha kavurmaya devam ettim. Tavuk bulyonuda ekleyip tencerede ezerek dağıttım. Sıcak suyu ekleyip 10dk pişirdim. Pilavın üzeri gözgöz olması gerekiyor.
Ateşten aldığım tencereyi mutfak örtüsüyle sarıp en az 1 saat dinlenmeye aldım.
Akşam yemeğindede afiyetle yedik. =))

1 yorum: