Yazın yapılabilecek en sağlıklı en hafif mezelerden birini yaptım bugün. Yine köy biberi kullandım. Bana daha lezzetli geliyor hemde etli olduğu için közlenmeye daha uygun.
Malzemeler:
20 yeşil köy biberi
200gr yoğurt
1 çay kaşığı tuz
1 diş sarımsak
Kuru nane
Yapılışı:
Köy biberlerini yıkayıp çekirdeklerini temizledikten sonra tel ızgaraya dizip fırının üst pişirme özelliğini kullanarak 200C’de 20dk kadar fırında tuttum. Fırından çıkardıktan sonra biberlerin kabuklarını soydum. En zahmetli kısmıda bu saten biraz el uğraştırıcı. Biberler soğuduktan sonra sarımsaklı yoğurdumu üzerine döküp kuru naneyle servis yaptım. Yoğurtla naneyi çok yakıştırdığım için süslemede naneden vazgeçemiyorum.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder