Malzemeler:
1/2 kg bamya
1 yemek kaşığı margarin
3 domates
1 soğan
1+1/2 su bardağı sıcak su
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz
Yapılışı:
Bamyaların sünmemesi için ilk önce 1 yemek kaşığı margarini eritip ayıkladığım bamyaları iyice kavurdum. Bamyaları bir tabağa alıp sıvıyağı tencerede kızdırdım ve yemeklik doğranmış soğanı sıvıyağda kavurdum. Daha sonra rendelediğim domatesleride ekleyip domatesler suyunu çekene kadar pişirdim. Sıcak suyumu ekleyip kaynattıktan sonra bamyalarıda tencereye aldım tuzunuda ekleyip düdüklü tencerede 30dk kadar pişirdim. Oda sıcaklığına gelince servise hazırdı.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder