19 Temmuz 2009 Pazar

Ayçekirdekli, Keten Tohumlu Kepek Ekmeği



Mutfakta en sevdiğim elektronik araç kesinlikle ekmek yapma makinesi. Çeşit çeşit hemde çok lezzetli ve doyurucu ekmekler yapmak elinizde oluyor. Bugünde dün akşamdan kalan aycekirdeklerini değerlendirerek ekmeği hazırladım.

Malzemeler:

1 yemek kaşığı sıvıyağ

290 ml su

1+1/2 çay kaşığı tuz

2 çay kaşığı şeker

300 gr kepek unu

200 gr beyaz un

1 çay kaşığı instant maya

1/2 su bardağı ayçekirdeği

1/4 su bardağı keten tohumu

Yapılışı:

Malzemeleri sırasıyla sıvıyağ, su, tuz, şeker, un, maya olarak makinenin içine koydum. Soyduğum ay cekirdeklerini ve keten tohumunuda makineyi çalıştırmadan ekledim.
Temel ekmek programında benimki 3.18 saat sürüyor pişirdim. Ortaya böyle bir ekmek çıktı.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder