19 Temmuz 2009 Pazar

Zeytinyağlı Taze Fasulye


Sağlıklı yaz yemeklerine devam… Başlı başına bir yemek olduğu gibi et yemeklerinizin yanında garnitür olarak servis yapabileceğiniz bir tarif “zeytinyağlı taze fasulye”

Malzemeler:


1/2 kg taze fasulye

1 beyaz soğan

3 domates

1 tatlı kaşığı tuz

1/2 tatlı kaşığı şeker

1/2 çay bardağı zeytinyağı

Yapılışı:


Fasulyeleri ayıklayıp suyun içinde bekletirken soğanları küp küp doğrayıp domatesleri rendeledim.
Zeytinyağında ilk önce soğanları daha sonrada fasulyeleri rengi değişene kadar kavurdum. Rendelenmiş domateslerle birlikte tuz ve sekeri ekledim. Yaklaşık olarak 1 su bardağı kadar su ekledim ve düdüklü tencereyi kapatıp 30 dk pişirdim. Soğuduktan sonra servis yaptım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder