Malzemeler:
5 hazır yufka
2+1/2 su bardağı lor peyniri
1/2 demet maydanoz
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı su
1 su bardağı yoğurt
1 yumurta sarısı
Çörekotu
Yapılışı:
Yufkaların iç harcı için su ve sıvıyağı bir kase içerisinde karıştırdım.
İnce ince doğradığım maydanozu ve yoğurdu lor peynirle karıştırarak hazırlıklarımı tamamladım.
Yufkalardan birini masanın üzerine açıp yarısına su ve sıvıyağ karışımını fırçayla sürdüm. Yufkayı D şeklinde ikiye katlayıp üzerine tekrar yağlı karışımdan sürdüm. Bir yufkayı üçgen seklinde 6ya bölüp kalın kenarlarına peynirli harcımdan koydum. Kenarlarından kıvırıp bol bir şekilde (2-3 parmak kalınlığında) sardım.
Bütün yufkaları aynı şekilde hazırlayıp fırın tepsisine dizdim. Yumurta sarısını sürüp çörekotunu serptikten sonra 180Cde 35-40dk pişirdim. Fırından çıktıktan sonra soğuyana kadar üzerlerini açık bıraktım ki çıtırlıklarını korusunlar.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder