Kuzenin doğum günü için son hazırlık doğum günü pastasıydı. Bir gün içerisinde hazırlanıp yenilecek duruma gelmesi gerekiyordu. Bende olabildiğinde kolaya kaçtım. Son aşamasında sıcak havaların azizliğine uğradım görüntüyü istediğim gibi yapamadım ama akşam tadı hakkında yorumlar çok iyidi.
Soğuk bir odada ve hızlı bir şekilde hazırlamanızı önerebilirim.
Malzemeler:
3 katlı kakaolu hazır pasta tabanı (uno’nunkini kullandım)
1 paket Dr.oetker vanilyalı crema ole
500ml süt
300 gr vişne
1 muz
1 çay bardağı toz antep fıstığı
200 gr bitter çikolata
200ml krema
Süslemek için; beyaz çikolata ve bonibon
Yapılışı:
Cream ole’yi 500ml süt ile mikserde 3-4 dk çırparak pastama başladım. Pasta tabanının en alt katını vişnelerin çekirdeklerini ayıklarken çıkan vişne suyu ile cok hafif ıslatarak vişne suyunu değerlendirmiş oldum. Islattığım pasta tabanına cream ole’nin 1/3 ünü sürüp üzerine vişneleri dizdim. (kenarlarından 1 cm boşluk bırakmaya dikkat edin yoksa diğer tabanı koyduğunuzda vişneleriniz dışarı kaçabilir)
Kalan cream ole’nin yarısını tekrar vişnelerin üzerine yaydım. Orta tabanıda alıp hafifçe ıslattım ve geriya kalan cream ole’yi döktüm. Daha sonrada üzerini halka halka dilimlenmiş muz ile döşedim. Muzların üzerine antap ıstığı serpiştirebilir yada isterseniz süslemede kullanabilirsiniz. Ben muzların üzerinde kullandım.
Dolaptan çıkardığım pastanın üzerine hazırladığım ganajı döküp 6-7 saat dolapta beklemeye aldım. Daha fazla vaktiniz olursa süreyi uzatmanızı tavsiye ederim.
Renkli bir görüntü olması içinde bonibonları kullandım. Kuzende oldukça sevdi.
Doğum günü yazısı içinde beyaz çikolatayı etirip kendimce yağlı kağıt üzerinde şekil vermeye çalıştım. Siz daha başarılı olabilirsiniz benim ilk pasta denemem olduğu için oldukça acemice oldu.
Pasta kreması olarakta cream ole’yi kesinlikle tavsiye ederim. Hem çok pratik hemde oldukça lezzetli ve hafif. Diğer krem şantiler gibi yağlı olmuyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder