İlk kez kabakların içini ayıkladığım için oldukça zorlandım ama sonunda yemeğin beğenilmesi herseye değerdi. İlk olarak kıymalı kabak dolması tarifiyle başlıyım…
Malzemeler:
5 kabak
2 domates
250 gr kıyma
2/3 su bardağı pirinç
1 soğan
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1+1 yemek kaşığı domates salçası (farklı yerlerde kullanılcak)
1/2 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı nane
Tuz
Yapılışı:
Soğanı ufak küpler halinde kesip sıvıyağda kavurmakla başladım. Daha sonra kıymayı katıp suyunu çekene kadar pişirdim. Üzerine rendelenmiş domatesi, pirinci, 1 yemek kaşığı salçayı, naneyi, karabiberi ve tuzuda ekleyip biraz daha ocakta tuttum.
Hazır olan harç beklerken kabakları sebze soyacağının tırtıllı yerine çizdim ve ikiye bölüp içlerini temizledim. Harcı kabakların içine doldurup tencereye dizdim. Kalan 1 yemek kaşığı salcayıda sıcak suda inceltip tencereye ekledim. Suyun seviyesinide kabakların yarısına denk gelecek şekilde ayarladım.
40-45 dk sonunda yemeğim hazırdı.
Cacığa geçecek olursakta gayet pratik…
Malzemeler:
500 gr yoğurt
1 salatalık
1 tatlı kaşığı nane
Tuz
Yapılışı:
Yoğurdu iyice çırpıp kabuklarıyla birlikte rendelenmiş salatalığı (salatalığı rendeledikten sonra suyunu süzmenizi öneririm) ve göz kararı tuzu ekledim. Üzerini naneyle süsleyip servis yaptım.
Dilerseniz 1 yemek kaşığı zeytinyağınıda cacığınız üzerine gezdirebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder