25 Temmuz 2009 Cumartesi

Kıymalı Kabak Dolması ve Cacık

Lezzetli ve doyurucu sebze yemeği “kabak dolması” yanındada ona eşlik eden yoğurdun en renkli çeşidi “cacık”
İlk kez kabakların içini ayıkladığım için oldukça zorlandım ama sonunda yemeğin beğenilmesi herseye değerdi. İlk olarak kıymalı kabak dolması tarifiyle başlıyım…

Malzemeler:

5 kabak

2 domates

250 gr kıyma

2/3 su bardağı pirinç

1 soğan

1/2 çay bardağı sıvıyağ

1+1 yemek kaşığı domates salçası (farklı yerlerde kullanılcak)

1/2 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı nane

Tuz

Yapılışı:

Soğanı ufak küpler halinde kesip sıvıyağda kavurmakla başladım. Daha sonra kıymayı katıp suyunu çekene kadar pişirdim. Üzerine rendelenmiş domatesi, pirinci, 1 yemek kaşığı salçayı, naneyi, karabiberi ve tuzuda ekleyip biraz daha ocakta tuttum.
Hazır olan harç beklerken kabakları sebze soyacağının tırtıllı yerine çizdim ve ikiye bölüp içlerini temizledim. Harcı kabakların içine doldurup tencereye dizdim. Kalan 1 yemek kaşığı salcayıda sıcak suda inceltip tencereye ekledim. Suyun seviyesinide kabakların yarısına denk gelecek şekilde ayarladım.
40-45 dk sonunda yemeğim hazırdı.

Cacığa geçecek olursakta gayet pratik…

Malzemeler:

500 gr yoğurt

1 salatalık

1 tatlı kaşığı nane

Tuz

Yapılışı:

Yoğurdu iyice çırpıp kabuklarıyla birlikte rendelenmiş salatalığı (salatalığı rendeledikten sonra suyunu süzmenizi öneririm) ve göz kararı tuzu ekledim. Üzerini naneyle süsleyip servis yaptım.
Dilerseniz 1 yemek kaşığı zeytinyağınıda cacığınız üzerine gezdirebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder