19 Temmuz 2009 Pazar

Paskalya Çöreği


Hemen hemen pastaneye her gidişimde aldığım paskalya çöreğini bu kez kendim denemek istedim. Uzun zamandır isteyipte cesaret edemiyordum kuzenin yarınki doğum günü bahane oldu.
Hamuru beklediğimden fazla oldu az kişiyseniz yarısını yapmanızı öneririm. Bu kadar fazla olabileceğini bende düşünememiştim. İlk olmasının acemiliğine verelim =)

Malzemeler:


1 su bardağı sıvıyağ

1 su bardağı süt

1 çay bardağı su

1 paket maya

1+1/2 su bardağı toz şeker

1 çay kaşığı tuz

3 yumurta ( 1 yumurtanın sarısı üzeri için ayrılacak)

1 çorba kaşığı mahlep

1 çay kaşığı vanilya

1kg un

Yapılışı:

Öncelikle mayayla ılık suyu karıştırdım. Un hariç bütün malzemeleri karıştırdım.1 yumurtanın sarısını ayırmayı unutmayın. Yaklaşık olarak 1 kg un kullandım fakat son 200 gramı yavas yavas ekledimki hamurun kıvamını ayarlamak için. Ele yapışmayan bir hamur elde edince mayalanması için üzerini kapatıp 1 saat beklettim.
1 saatin sonunda hamurdan parçalar koparıp 20 cm uzunlugunda çubuklar yaptım. 3 çubuğu birleştirip saç örgüsü seklini verdim. Benim hamurumdan 6 tane paskalya çöreği cıktı.


15 dk da tepside beklettim tam olarak kabarmaları için. Üzerlerine yumurta sarısını sürüp kuru üzüm ve fındıkla süsledim. 180C de 30dk pişirdim. Biraz üstleri fazla pişti siz süreyi kısaltabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder