19 Temmuz 2009 Pazar

Tuzlu Minik Kurabiyeler



Kuzenin doğum gününe hazırlığa kurabiyelerle devam ediyorum. Pastanın yanında hafif ve tuzlu birşeyler olması için bu minik kurabiyeleri yaptım. Şekilleriyle uğraşmak gerekti ama sonuçta ortaya cıkan görüntü oldukça şirindi.

Malzemeler:


150 gr margarin (önceden oda sıcaklığında bekletin)

1 çay bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı yoğurt

1 tatlı kaşığı mahlep

1 paket kabartma tozu

1 yumurta (sarısını kurabiye hamurunun içine beyazını üstlerine kullanacağız)

1 çay kaşığı tuz

500 gr un

Süslemek için; susam, çörekotu, haşhaş

Yapılışı:

Bütün malzemeyi yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuruyorum. Merdane ile 0.5 cm kalınlıgında hamuru açıp kurabiye sekilerliyle kestim.
Eğer isterseniz hamurdan ceviz büyüklüğünde parcalar koparıp elinizle de değişik şekiller verebilirsiniz.
Üzerlerine yumurta akını sürüp renk olsun diye susam, haşhaş, çörekotu ile süsledim.
Önceden ısıtılmış fırında 200Cde 25dk pişirdim.
Yarın akşam pastaya eşlik edecek güzel bir lezzet elde etmiş oldum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder