3 Ağustos 2009 Pazartesi

Bulgur Pilavı


Elimi yakarak başladım pilavıma. Elimde buzla devam etmek biraz zor oldu ama ne pilav sevdasıdır ki kendim yaptım bitirdim bulgur pilavımı.
Yaza uygun bir bulgur pilavı oldu sade ve hafif…

Malzemeler:


1 su bardağı iri bulgur

1/2 çay bardağı sıvıyağ

1 domates

1 sivri biber

1+1/3 su bardağı sıcak su

2 çay kaşığı pulbiber

1 çay kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı nane

1 çay kaşığı karabiber

Yapılışı:


Yağı kızdırıp ince ince doğradığım sivri biberi kavurdum. Üzerine iyice yıkadığım bulgurları ekleyip kavurmaya devam ettim. Bu sırada suyuda kaynatmayı unutmayın. Bulgurların üzerine domatesi rendeleyip ekledim. (Yaz mevsimi olduğu için salça kullanmadım ama kışın domatesler yeterince lezzetli olmadığı için 1 tatlı kaşığı kadar domates salçası ekleyebilirsiniz). Domatesten sonra baharatları, tuzu ve suyu tencereye aldım.
Ateşi kısıp tencerenin kapağınıda kapadıktan sonra 10dk pişirdim(pilavın üzerine gözgöz olana kadar).
Akşam yemeğinde bize eşlik edene kadar mutfak örtüsüyle sarıp 1 saat dinlenmeye aldım.
Annemin vişne kompostasıylada servis yaptım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder