2 Ağustos 2009 Pazar

Peynirli Ekmek Pizzası

Bayatlayan ekmekleri özellikle haftasonu kahvaltılarında değerlendiriyorum o zamana kadarda buz dolabında muhafaza ediyorum. Bu pazarda lor peynirli taze kaşarlı yani kısaca bol peynirli bir şeyler hazırladım.

Malzemeler:


6 dilim bayat ekmek

3 tatlı kaşığı yoğurt

6 tatlı kaşığı lor peyniri

1/2 su bardağı rendelenmiş taze kaşar


1/2 domates (kabuğu soyulmuş ve dilimlenmiş)

Tuz, pulbiber, kekik

Yapılışı:

Ekmekleri fırının tel ızgarasına dizip 200C’de 3dk kızarttım(fırının ızgara özelliğini kullanarak). Ekmekler kızarırken lor peyniri, yoğurdu, tuzu, kekiği ve pulbiberi karıştırdım. Tek tarafları kızaran ekmekleri ters çevirip hazırladığım karışımı üzerlerine sürdüm ve birer dilim domates ekledim. En son olarakta rendelenmiş taze kaşarı paylaştırıp tekrar fırına koydum. Kaşarlar hafif kızarana kadar yaklaşık 3dk daha fırında tuttum. Minik peynirli pizzalarım kahvaltı için hazırlanmış oldular.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder